Dzurinda a spol. si z výjazdu v Prešovskom kraji odnášajú konkrétne podnety

07.12.2004 Celý región

Minimálne 10 konkrétnych podnetov si odnáša z pracovného výjazdu do Prešovského kraja 6. decembra predseda vlády Mikuláš Dzurinda. Podpora projektu v cestovn...
Minimálne 10 konkrétnych podnetov si odnáša z pracovného výjazdu do Prešovského kraja 6. decembra predseda vlády Mikuláš Dzurinda. Podpora projektu v cestovnom ruchu pod názvom Biele kamene a ekologizácia prevádzky Chemesu v Humennom patria medzi nich.

Spolu s premiérom absolvovali tzv. hviezdicový výjazd ministri vlády a poslanci Národnej rady SR za Slovenskú demokratickú a kresťanskú úniu (SDKÚ) bezmála do všetkých 13 okresov kraja.
Dzurinda po štyroch a pol roku navštívil Humenné a má veľmi dobrý dojem z toho, čo videl. Mesto je vynovené, upravené, rekonštruované. Navyše v miestnej časti Guttmanovo vstúpil do nových hál práve na otvorenie pripravovaného priemyselného parku realizovaného za peniaze Európskej únie.
Vyjadril radosť, že v tomto regióne mohol oznámiť pozitívny výsledok rokovaní s poľskou stranou o zmene režimu tzv. malého pohraničného styku. Obyvateľov okresov Humenné, Snina a Medzilaborce sa týka táto zmena na priechode Palota - Radoszyce.
Dzurinda na tlačovej konferencii v Prešove tiež informoval, že z tohoročnej rezervy premiéra dá posledných pol milióna korún na podporu projektu Biele kamene.
Na výjazde boli o. i. minister zahraničných vecí SR a podpredseda SDKÚ Eduard Kukan, podpredseda vlády SR, minister financií a podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš, predseda poslaneckého klubu SDKÚ v NR SR Milan Hort. Dzurinda ocenil, že sa darí v každom roku urobiť jeden výjazd do každého kraja. \"Máme byť čo najviac medzi ľuďmi, lebo ináč sa zodpovedná politika nedá robiť, \" poznamenal.
Na záver sa čelní predstavitelia SDKÚ stretli so straníckym funkcionárskym kolektívom v kraji.
(jj)
 

Vyberte región